cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements
278
Views
5
Helpful
7
Replies
mjwald3200
Beginner

Smart License Authorization Failure

We have multiple CUCM clusters in our environment.  About a week ago, 3 of those clusters will not longer authorize with Cisco.  When I try to manually authorize it, it comes up with a Communications Timeout.  TAC requested i unregister, and re-register one of the clusters, that cluster will not re-register, same error, communications timeout.

 

Has anyone else seen this?  I'm sure we have blocked this somehow on our network side, but Cisco kind of side steps around those questions when asking exactly how CUCM registers and authorizes.

 

Thanks Much

 

Registration:
Status: REGISTERED
Smart Account: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Virtual Account: XXXXXXXXXXXX
Export-Controlled Functionality: Allowed
Initial Registration: SUCCEEDED on Dec 19 07:26:32 2019 EST
Last Renewal Attempt: SUCCEEDED on Jun 16 12:28:37 2021 EDT
Next Renewal Attempt: Dec 13 11:28:37 2021 EST
Registration Expires: Jun 16 12:23:36 2022 EDT

License Authorization:
Status: AUTHORIZED on Sep 22 12:41:02 2021 EDT
Last Communication Attempt: FAILED on Sep 22 12:41:02 2021 EDT
Failure Reason: Communication send error.
Next Communication Attempt: Jun 25 06:36:53 2021 EDT
Communication Deadline: DEADLINE EXCEEDED

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Found that our proxy server was blocking this.
They had to allow the IP address on their end. Everything was able to register and authorize.


View solution in original post

7 REPLIES 7
Nithin Eluvathingal
VIP Mentor

we have seen this issues recently.  deregistering and registering it back resolve the issues. 

 

make sure your call manger can reach the SSM. 

 

 



Response Signature


 

 

TAC requested i unregister, and re-register one of the clusters, that cluster will not re-register, same error, communications timeout.

 

We do not use a local server

 From your CUCM, try to ping  tools.cisco.com. 

 

 

 

 



Response Signature


mjwald3200
Beginner

Thanks, but we are able to ping tools.cisco.com.

 

mjwald3200
Beginner

Spent two hours with TAC yesterday, still have no resolution, restarted the PUB last night, no love there either.

Can you do below and ensure that you are connecting to 173.37.145.8 and using 443?

I had this issue and I was using an internal DNS, so I had to make sure that I was pointing to the correct IP address.

 

utils network host tools.cisco.com

> Check whether you are resolving to 173.37.145.8

 

utils network connectivity tools.cisco.com 443

> Wait until it says "Service accessible" or "Service not accessible"

Found that our proxy server was blocking this.
They had to allow the IP address on their end. Everything was able to register and authorize.


View solution in original post

Create
Recognize Your Peers
Content for Community-Ad