cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements

88
Views
0
Helpful
3
Replies

877W-M Routing ADSL

Hi,

 

i own a Cisco 877W-M and a adsl line from Tele2.

i got it running with the adsl interface.

so it authenticates, and gets an ip adres, but when i use "test connection" i get an error that the "Exit interface" doesnt goes to the internet, and says its an routing issue.

 

and to be honest, i dont know what to change to get it working.

i use the dns servers provided by the ISP, so that should work.

 

here's an screenshot of the error, and solution i get?

ive also tryed to use this forum post, but that also doesnt work.

 

https://supportforums.cisco.com/document/116711/static-routes-next-hop-exit-interface-or-ip-address

Don't forget to rate helpful posts.
Everyone's tags (1)
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Collaborator

Hi,Do you have a static route

Hi,

Do you have a static route to the Internet? Something like ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 dialer 0

 

thanks

John

**Please rate posts you find helpful**

View solution in original post

3 REPLIES 3
Collaborator

Hi,Do you have a static route

Hi,

Do you have a static route to the Internet? Something like ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 dialer 0

 

thanks

John

**Please rate posts you find helpful**

View solution in original post

that was indeed the issue,but

that was indeed the issue,

but im guessing there's something wrong with the routing from dhcp to Dailer0,

because when i ping from console i get a 100% response, but from the client i get 0%

 

but the wan links seems to be working now, so that's one routing problem solved :)

Don't forget to rate helpful posts.
Rising star

As John has said, it sounds

As John has said, it sounds like the Router may not have a default route set. 

CreatePlease to create content
Content for Community-Ad
July's Community Spotlight Awards