cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
2047
Views
5
Helpful
10
Replies

Boot image not found

tgusset
Beginner
Beginner

Hello

after upgrading IOS on a 2651XM the router does no longer boot.

After power up or reload it stops in monitor:

Jan 9 10:13:48.244: %SYS-5-RELOAD: Reload requested by vty0 (172.16.31.10). Reload Reason: Reload Command.

System Bootstrap, Version 12.2(8r) [cmong 8r], RELEASE SOFTWARE (fc1)

Copyright (c) 2003 by cisco Systems, Inc.

C2600 platform with 262144 Kbytes of main memory

loadprog: bad file magic number: 0x0

open: failed to find and/or load the bootloader: "flash:S00103020002.bin"

loadprog: error - on file open

boot: cannot load "c2600-ipvoice-mz.124-9.T1.bin"

System Bootstrap, Version 12.2(8r) [cmong 8r], RELEASE SOFTWARE (fc1)

Copyright (c) 2003 by cisco Systems, Inc.

C2600 platform with 262144 Kbytes of main memory

loadprog: bad file magic number: 0x0

boot: cannot load "flash:"

System Bootstrap, Version 12.2(8r) [cmong 8r], RELEASE SOFTWARE (fc1)

Copyright (c) 2003 by cisco Systems, Inc.

C2600 platform with 262144 Kbytes of main memory

loadprog: bad file magic number: 0x0

boot: cannot load "flash:"

System Bootstrap, Version 12.2(8r) [cmong 8r], RELEASE SOFTWARE (fc1)

Copyright (c) 2003 by cisco Systems, Inc.

C2600 platform with 262144 Kbytes of main memory

rommon 1 >

Set shows the correct boot file:

BOOT=c2600-ipvoice-mz.124-9.T1.bin,1;

If I try to boot from monitor it works fine:

rommon 2 > boot flash:c2600-ipvoice-mz.124-9.T1.bin

program load complete, entry point: 0x80008000, size: 0x174a658

The config also contain the correct boot file:

!

boot-start-marker

boot system flash c2600-ipvoice-mz.124-9.T1.bin

boot-end-marker

!

The file is on the flash:

RO-3OG-EDV-1#show flash

System flash directory:

File Length Name/status

...

17 707 ata001818030625

18 24422352 c2600-ipvoice-mz.124-9.T1.bin

19 497 DistinctiveRingList.xml

....

I don't have any more ideas.

thanks,

Thomas

10 Replies 10

eofelt
Beginner
Beginner

I agree with amit.

I was going to post this earlier.

The original post contains several error messages including this:

boot: cannot load "c2600-ipvoice-mz.124-9.T1.bin"

If the problem were an incorrect config register value that was booting into rommon there would not be an error message like this.

HTH

Rick

HTH

Rick

Can you try:

boot system flash flash:c2600-ipvoice-mz.124-9.T1.bin

the effect is the same:

RO-3OG-EDV-1(config)#boot system flash flash:c2600-ipvoice-mz.124-9.T1.bin

results in:

boot-start-marker

boot system flash c2600-ipvoice-mz.124-9.T1.bin

boot-end-marker

Richard Burts
Hall of Fame Guru Hall of Fame Guru
Hall of Fame Guru

Thomas

It seems trivial but I would suggest changing the configuration and put a colon between flash and the file name. So

boot system flash c2600-ipvoice-mz.124-9.T1.bin

becomes

boot system flash:c2600-ipvoice-mz.124-9.T1.bin

Give it a try and let us know if it helps.

HTH

Rick

HTH

Rick

Hi Rick

I tried this:

RO-3OG-EDV-1(config)#boot system flash:c2600-ipvoice-mz.124-9.T1.bin

but the config is the same than before:

boot-start-marker

boot system flash c2600-ipvoice-mz.124-9.T1.bin

boot-end-marker

Thomas

amit-singh
Collaborator
Collaborator

Thomas, I think there is some problem with the IOS.May be this IOS is corrupt. I faced the same problem on my 1700 router today and I had to put in a new image on the router. Try tftp a file to the router using if "tftpdnld" option is available in rommon. If not then you have to use "XMODEM" to transfer a new file.

http://www.cisco.com/en/US/products/hw/routers/ps259/products_tech_note09186a008015bf9e.shtml

HTH,

-amit singh

The image is ok, the router works fine - I can boot it with this image from rom monitor and than it boots and works like expected.

amit-singh
Collaborator
Collaborator

Thomas, what is the config-register setting on your router.Make sure that its is 0x2102.Check it in the rommon and chnage it if its not the same.

-amit singh

ahmednaas
Enthusiast
Enthusiast

>loadprog: bad file magic number: 0x0

>open: failed to find and/or load the bootloader: "flash:S00103020002.bin"

>loadprog: error - on file open

Why is it trying to load this file before loading the ios image? This looks like a ccme support file.

Here is what I would do:

- erase flash

- copy ios image to flash

- copy ccme support files to flash. These change for each version of ccme.

- reload

Getting Started

Find answers to your questions by entering keywords or phrases in the Search bar above. New here? Use these resources to familiarize yourself with the community:

Recognize Your Peers