cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements
Walkthrough Wednesdays
3102
Views
10
Helpful
8
Replies
Highlighted
Beginner

Mediasense 10.5 search and play - Internet explorer 11 fails

Hi

We receive the the following error message whenever we use IE 11 to play recording in MediaSense search and play:

 

"The video could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported"

 

Works fine in Firefox and Chrome

 

Tried various options - compatibility mode, disabling flash, Disabling IE protected mode with no success

 

Anyone struck this before?

Thanks

Tim

8 REPLIES 8
Highlighted
Collaborator

A bit late but it might be of use to someone.

I had this issue in 10.5(1)SU1

It was because I had the "Enable In-browser Player" set in Search and Play Configuration under MediaSense admin. This forces the browser to use the HTML5 in browser option which gave the message you are seeing.

Unticking the option set it to use a java based player which worked ok.

Highlighted

Thank you - this helped me!

Highlighted
Contributor

I'm also having this same issue with Firefox 42.0 and Media Sense 10.5.1 SU2.

Windows 8.1  64 bit  (FF is 32 bit)

I'd rather not use the Java player.  Is there a resolution ?

Error Message: "The video could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported."

Highlighted

I have this issue on Firefox (ESR 47.0)

Workaround documented is for IE 11.

Anyone have ideas on what is needed to get it to work on Firefox?

Gerry

Highlighted
Beginner
Beginner

Hi All,

Here is a Technotes for this issue.. 

http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/customer-collaboration/mediasense/118845-technote-mediasense-00.html

This might be helpful for someone.. I still have issues with IE 11 getting the same error... Working on it.. will post the fix.

Thanks,

HRS

Highlighted
Beginner
Beginner

I hope this will be useful for someone.

I had issues with Media Sense 11 with IE 11 / Chrome 51.0.2704.84

Yes Technotes for this issue works. 

http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/customer-collaboration/mediasense/118845-technote-mediasense-00.html

I was missing below steps

  1. Navigate to the Tools menu, and select Internet Options.

  2. Click the Advanced tab and scroll to the bottom of the Settings list.

  3. Uncheck the Warn about certificate address mismatch check box. This setting prevents the execution of the in-line player, even when the certificates are loaded.

Thanks,

HRS

Highlighted

Excellent ! this is what worked for me exactly..

Highlighted
Beginner

Dear

Check here this is my blog you find 2 Solution choose what you like

https://ccieroot.com/2016/11/04/mediasense-10-5-media-play-fail-in-ie/

Content for Community-Ad
This widget could not be displayed.