cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
4506
Views
0
Helpful
8
Replies
Highlighted

Package install operation failed due to a system error????

Hi,

I need help to knw why i am unable to install "asr9k-video-p.pie-4.0.3" package?

RP/0/RSP0/CPU0:9010-1(admin)#dir disk0: | in Oct

Sun Oct  7 16:50:19.944 KSA

6309        drwx  4096        Sun Oct  7 16:42:32 2012  instdb

10084787    drwx  4096        Sun Oct  7 16:41:23 2012  asr9k-adv-video-supp-4.0.3

5610073     -rwx  600507      Sun Oct  7 19:39:49 2012  asr9k-video-p.pie-4.0.3

5610078     drwx  4096        Sun Oct  7 16:41:28 2012  iosxr-video-adv-4.0.3

RP/0/RSP0/CPU0:9010-1(admin)#

RP/0/RSP0/CPU0:9010-1(admin)#

RP/0/RSP0/CPU0:9010-1(admin)#

RP/0/RSP0/CPU0:9010-1(admin)#install add disk0:asr9k-video-p.pie-4.0.3

Sun Oct  7 16:50:39.380 KSA

Install operation 19 '(admin) install add /disk0:asr9k-video-p.pie-4.0.3' started by user 'admin' via CLI at 16:50:39 KSA Sun Oct 07 2012.

The install operation will continue asynchronously.

RP/0/RSP0/CPU0:9010-1(admin)#

RP/0/RSP0/CPU0:9010-1(admin)#

RP/0/RSP0/CPU0:9010-1(admin)#

RP/0/RSP0/CPU0:9010-1(admin)#

RP/0/RSP0/CPU0:9010-1(admin)#show install request

Sun Oct  7 16:50:46.135 KSA

Install operation 19 '(admin) install add /disk0:asr9k-video-p.pie-4.0.3' started by user 'admin' via CLI at 16:50:39 KSA Sun Oct 07 2012.

The operation is 1% complete

0KB downloaded: Download in progress

The operation cannot be aborted.

RP/0/RSP0/CPU0:9010-1(admin)#Error:    The install operation failed due to a system error. Please collect diagnostic information using 'show tech-support install' and pass this information to your TAC

Error:    representative for support.

Error:    Errors occurred on the following node:

Error:        0/RSP1/CPU0 ('install pie get reply' message response reported failure: 'Package Library' detected the 'fatal' condition 'file I/O error': File exists)

Install operation 19 failed at 16:50:48 KSA Sun Oct 07 2012.

RP/0/RSP0/CPU0:9010-1(admin)#

RP/0/RSP0/CPU0:9010-1(admin)#

RP/0/RSP0/CPU0:9010-1(admin)#

RP/0/RSP0/CPU0:9010-1(admin)#

8 REPLIES 8
Highlighted
Cisco Employee

Hi Tahir,

"sh install log 19 detail" may help understand what went wrong.

If you could provide "show install act sum" and a full "dir disk0:" may help too.

Cheers,

N.

Highlighted

thanks Nicolas,

I will send you by tomorrow..:)

Highlighted

Hi Tahir,

I face the same issue. Were you able to sort this out? My show install log is as below.

RP/0/RSP1/CPU0:XX-01(admin)#show install log 24 detail
Fri Jan 31 19:27:57.400 LKT

Install operation 24 started by user 'ashen' via CLI at 19:23:41 LKT Fri Jan 31 2014.
(admin) install add /disk1:/asr9k-px-5.1.3.sp7.pie synchronous
Install operation 24 failed at 19:24:37 LKT Fri Jan 31 2014.

Install logs:
Install operation 24 '(admin) install add /disk1:/asr9k-px-5.1.3.sp7.pie synchronous' started by user 'ashen' via CLI at
19:23:41 LKT Fri Jan 31 2014.
Error: The install operation failed due to a system error.
Error:
Error: ERROR: Node responded with an error when completing the installation of packages within the system. (Details:
Error: 'Package Library' detected the 'fatal' condition 'file I/O error': File exists)
Error: AFFECTED NODE(S): 0/RSP1/CPU0
Error: TECH SUPPORT:
Error: Please collect diagnostic information using '(admin) show tech-support install'
Error:
Error: The following pie was not added due to an error:
Error: asr9k-px-5.1.3.sp7.pie
Install operation 24 failed at 19:24:37 LKT Fri Jan 31 2014.

--------------------------------------------------------------------------------

Highlighted

We would need to look into the "admin show tech-support install" to figure out what happened exactly. Have you tried to verify and repair the active installation before proceeding? What packages are active on the router?

/Aleksandar

Highlighted

In addition to what Aleks said:

These error messages typically indicate disk or file corruption.

Use the following to check.

 

Disk related problems check the following commands:

fsck disk0:
run
diskinfo -f -d /disk0: -s
chkfsys -uV /disk0:

File corruption:

Perform the install verify as indicated by Aleks.

Thanks,

Sam

Highlighted

looks like system disk/harddisk issue....

run below mentioned cmd and check if some partitions error fixed:

fsck harddisk: loc 0/rsp0/cpu0
fsck harddisk: loc 0/rsp1/cpu0
Fsck disk0: loc 0/rsp0/cpu0
Fsck disk0: loc 0/rsp1/cpu0

then restart process- 1) #admin process restart instdir 2) #admin process restart insthelper

if not fix then copy in disk0: thn after try again. last option is rsp switchover.

Highlighted

Please check below output.

RP/0/RSP0/CPU0:9010-1#sh install log 19 detai

Mon Oct  8 10:56:53.956 KSA

Install operation 19 started by user 'admin' via CLI at 16:50:39 KSA Sun Oct 07 2012.

(admin) install add /disk0:asr9k-video-p.pie-4.0.3

Install operation 19 failed at 16:50:48 KSA Sun Oct 07 2012.

Install logs:

    Install operation 19 '(admin) install add /disk0:asr9k-video-p.pie-4.0.3' started by user 'admin' via CLI at 16:50:39 KSA Sun Oct 07 2012.

    Error:    The install operation failed due to a system error. Please collect diagnostic information using 'show tech-support install' and pass this information to your TAC

    Error:    representative for support.

    Error:    Errors occurred on the following node:

    Error:        0/RSP1/CPU0 ('install pie get reply' message response reported failure: 'Package Library' detected the 'fatal' condition 'file I/O error': File exists)

    Install operation 19 failed at 16:50:48 KSA Sun Oct 07 2012.

--------------------------------------------------------------------------------

RP/0/RSP0/CPU0:9010-1#

Highlighted

I know it is long time but I am wondering how you solved your problem?

Content for Community-Ad

This widget could not be displayed.